Wareemba House

Wareemba House

The second stage of our Wareemba House project includes the conversion of a garage into a flexible studio space, as well as a very detailed new landscape scheme and exterior renovation of the existing house. The main concept for the garage conversion was to create a secondary north-facing living space, connecting the new garden with the main house, and extending the sense of space from the previously renovated living/dining room all the way to the rear boundary. The new studio can accommodate car parking, but is flexible enough to be used as a lounge space, kids playroom, home office or workshop. The newly landscaped back yard accommodates functional areas for clothes drying and feature planting, while providing a granite-paved playground surface for the kids to scooter, bike and and skateboard on. The refurbishment of the front of the house with a more formal cottage garden and veggie patch completes the transformation.

Architect  Mark Szczerbicki Design Studio

Photography by Mark Szczerbicki

Dusk Elevation.jpg
Entry hallway.JPG
Front view.jpg
Interior_ping pong.jpg
Kitchen closeup.JPG
Kitchen Detail.JPG
Kitchen view.JPG
Kitchen.JPG
Kitchenette.jpg
Pergola 2.jpg
Pergola View.jpg
Planter detail.jpg
Study.JPG
Table Detail.jpg
View from laundry.jpg
View to street 1.jpg