Birchgrove Terrace

Birchgrove Terrace

An extensive re-modelling of a historical terrace house in Birchgrove, originally built in the late 19th century. The concept for the project is to use a 90cm wide strip of space along the common wall to house as many functions as possible, in order to free up the rest of the space. This 'thick wall' includes vertical circulation, kitchen, bbq area, storage, toilets, laundry, skylight,AV/data hub, and a wine cellar. Previously modified and in a dilapidated state, the renovation gives a new life to this heirloom, respecting its heritage elements while future-proofing it for the next generation of owners.

Architect Mark Szczerbicki Design Studio

Photography by Katherine Lu

05 of 10.jpg
06 of 10.jpg
07 of 10.jpg
08 of 10.jpg
01 of 10.jpg
2A.jpg
2B.jpg
03 of 10.jpg
_MG_4243.jpg
_img 2.jpg
_img.jpg